Placi compactoare

Finalizeaza cu succes proiectul cu o placa compactoare din oferta ProENERG!

Placile compactoare sunt ideale gestionarii materialelor, substantelor si solului de tip granular. Acestea, cunoscute si sub numele de placi vibrante, ajuta atat la compactarea, cat si la uniformizarea materialului asupra caruia se actioneaza.

Filtreaza

8 produse

Crescator
pe pagina
O placa compactoare este deseori aleasa in defavoarea unei unelte verticale datorita suprafetei marite de actiune. Totodata, placile compactoare sunt si mai grele, imbunatatind coeficientul de compactare. Evident, suprafata marita de actiune este principalul avantaj, deoarece permite finalizarea mai rapida a unui proiect.

Ce tipuri de placi compactoare poti gasi in oferta noastra?
Placi usoare pe benzina – majoritatea placilor usoare din oferta noastra prezinta un sistem cu placa deschisa, special conceput pentru a permite curatarea si intretinerea utilajului fara prea multa bataie de cap. Totodata, manerul este rabatabil, pentru a nu crea disconfort in timpul transportului si depozitarii unei placi compactoare (si pentru a evita deteriorarea sau accidentarea acestuia). Placile usoare au o greutate de la 60 pana la 90 kg;
Placi grele pe benzina – placile grele sunt concepute, evident, pentru proiectele care necesita un coeficient de compactare mai puternic (ori pentru materialele mai rezistente, care necesita mai multa presiune pentru o compactare corespunzatoare). Manerele de control, desi fixe, sunt pozitionate in asa fel incat sa garanteze control absolut asupra utilajului, reducand astfel riscul de accident. Apoi, placile grele din oferta noastra mai sunt echipate si cu un cadru de protectie, din nou pentru prevenirea accidentelor. Unele modele sunt echipate si cu extensii laterale care permit marirea latimii placii compactoare. Placile grele au o greutate de la 140 pana la 320 kg.
Placile compactoare grele din oferta noastra sunt si reversibile. Mai exact, partea superioara a utilajului poate fi intoarsa independent de cea inferioara, permitand re-compactarea aceleiasi portiuni fara a repozitiona utilajul.

Ce trebuie sa iei in calcul inainte de a achizitiona o talpa compactoare?
Forta de compactare – aici, trebuie sa iei in considerare proiectele si sarcinile pe care le va avea de indeplinit placa compactoare pe care vrei sa o cumperi. Daca forta de compactare este mai mare, atunci utilajul va fi mai eficient, dar va putea gestiona si materiale cu o densitate mai mare ori mai rezistente. O forta de compactare scazuta implica re-compactarea solului pana la atingerea rezultatelor dorite;
Puterea motorului – datorita eficientei oferite, majoritatea placilor compactoare sunt echipate cu motor pe benzina. Astfel, puterea motorului este destul de usor de verificat. In general, utilajele care se indreapta spre 7 CP sunt printre cele mai puternice. De exemplu, o talpa compactoare grea va fi echipata, de obicei, cu un motor cu o putere maxima de 6.5 CP;
Capacitatea motorului – cand vine vorba de capacitatea motorului, aceasta trebuie sa fie potrivita. Mai exact, o capacitate mult prea mare implica un consum ridicat de combustibil – acest aspect poate reduce numarul si varietatea de utilizari a utilajului. Tocmai de aceea, un echilibru dintre eficienta si performanta este recomandat atunci cand vrei sa cumperi o placa compactoare.
Daca doresti sa afli mai multe informatii despre o placa vibranta din oferta noastra, nu uita ca produsele prezinta atat o sectiune speciala de specificatii produs, cat si o documentatie PDF pe care o poti accesa oricand doresti!