Recomandari

 • Cum alegem un generator electric

  Generatoarele de curent sunt echipamente destinate alimentării cu energie electrică în condiții permanente sau de întrerupere temporară a rețelei electrice principale. Aici găsiți un ghid explicativ pentru alegerea unui generator electric care vă poate ușura alegerea echipamentului dorit. Pentru gama de generatoare de șantier, rezidențiale, insonorizate, portabile, cu automatizare oferite de ProENERG S.A. vă rugăm să consultați catalogul nostru online.

 • Cum alegem o pompă de apă

  Pompa de apă este un echipament folosit la transportul apei din puțuri, lacuri, fântâni în scopul alimentării diverșilor consumatori. Aici găsiți un scurt ghid pentru alegerea unei pompe de apă care încearcă să explice principalele caracteristici pe care trebuie să le aveți în vedere la alegerea unei pompe de apă. Pentru gama de pompe oferită de ProENERG S.A. vă rugăm să consultați catalogul nostru online.

 • Metode greșite de utilizare a motosapei

  Metodele de utilizare incorecte vor cauza în scurt timp defecțiuni. Este recomandat să evitați urmatoarele:
  1. Funcționarea pe termen lung in conditii de suprasarcina. Setati motosapa intr-o treapta de viteza inferioara sau reduceti sarcina daca observați că iese fum negru de la motosapă atunci cand este utilizata pe un sol tare.
  2. Opriți echipamentul pentru verificari daca se aud sunete anormale. Motosapa poate fi pornita din nou doar dupa remedierea defecțiunii.
  3. Verificați și reglați eventualele de jocuri care pot apărea (șuruburi freze, ghidon, cabluri etc).
  4. Bruscarea sforii demarorului îl poate deteriora cu ușurinta. Vă rugăm sa respectați cu strictete instrucțiunile de pornire din manualul de utilizare.
  5. Nu ridicați ghidonul atunci cand schimbați direcția prin rotire pe cuțitele de sapat deoarece acest lucru va cauza ruperea rapidă a cuțitelor.
  6. Funcționarea pe termen lung a utilajului duce la supraîncălzire si poate cauza ungerea insuficientă a motorului.