În perioada 29nov - 1dec magazinele noastre fizice și online sunt închise, comenzile vor fi procesate începând cu 2 decembrie 2021

Despre noi

<

Obiectul principal de activitate al firmei noastre îl constituie comerţul cu scule și utilaje destinate industriei şi utilizatorilor profesioniști.

Martie 1997 reprezintă înființarea firmei ProENERG S.A., acum una dintre cele mai cunoscute firme de comercializare scule electrice profesionale şi industriale din țară. Începutul a fost făcut în domeniul serviciilor - mai exact realizarea de instalaţii electrice şi cablări industriale, de unde a apărut și nevoia proprie de achiziţii de scule electrice de mână. Astfel, în noiembrie 1997 se deschide primul magazin ProENERG S.A. pe o suprafaţă de 80mp, axat exclusiv pe scule electrice profesionale, accesorii şi consumabile BOSCH.

Sub sloganul "Scule şi echipamente pentru o viaţă", împreună cu un colectiv tânăr format din 10 angajaţi, am reuşit să ne mărim constant cifra de afaceri. Ca o consecinţă, în 1999 s-a mărit suprafaţa magazinului la 200 mp şi s-a diversificat oferta cu elemente de fixare profesionale, scule de mână, motogeneratoare, aparate de sudură, echipamente pentru prelucrarea lemnului sau pentru tâmplărie metalică, armături electrice - în general toate sculele, echipamentele şi accesoriile conexe activităţilor de construcţii-montaj, provenite de la producători de renume.

Pentru mărirea ariei de distribuţie, ProENERG S.A. începe să încheie contracte de colaborare cu distribuitori din diverse zone ale ţării. Se dovedeşte că această iniţiativă a avut succes, numărul colaboratorilor crescând constant.

Anul 2003 reprezintă un punct marcant în evoluţia firmei noastre. Creşterea constantă a vânzărilor a impus mărirea colectivului la peste 50 de angajaţi şi găsirea unui spaţiu adecvat extinderii activităţii. Astfel s-a inaugurat un nou punct de lucru în Bd. Abatorului nr. 4F, unde s-au atins simultan 3 obiective:

  • Magazin dedicat pentru scule, echipamente şi accesorii profesionale şi industriale, cu o suprafaţă de peste 500mp
  • Un depozit tampon cu un volum de peste 2000 mc, pentru asigurarea unui flux continuu de marfă pentru clienții şi distribuitorii noştri
  • Un service cu o suprafaţă de 250 mp pentru asigurarea de reparaţii în garanţie/post-garanţie pentru sculele și utilajele promovate, atat cele electrice cât și cele cu motor termic.

Din acest moment avem un nou slogan: "Noi ştim să ne impunem prin forţă!". Evident, forţa care este înmagazinată în toate sculele şi echipamentele pe care le distribuim, forţă care vă este necesară şi dumneavoastră pentru a vă propulsa afacerea sau pasiunea mai departe.

Din luna mai 2004 firma noastra a implementat Sistemul de Management al Calității (EN ISO 9001) prin certificările oferite de Bureau Veritas (BVQI). Începând cu anul 2010, certificările s-a facut prin TÜV Austria, extinzându-se și către Sistemul de Management al Mediului (EN ISO 14001) și Sistemul de Management al Sănătății și Securității Ocupaționale (OHSAS 18001).

Anul 2005 a marcat începerea activităţii de importuri directe, în special de la producători asiatici cu certificări de conformitate în distribuția pe continentul european. Astfel, ProENERG S.A. devine importator pentru o serie de utilaje pentru construcții (sub brandul Masalta) si generatoare (marca Kipor) care completează gamele promovate până la acea vreme ca distribuitor. Faptul că suntem importatori ne permite să oferim acum distribuitorilor zonali şi naţionali condiţii contractuale mai bune şi în acelaşi timp putem acoperi mai bine zona de servicii garanţie, post-garanţie prin stocurile de piese de schimb asigurate direct de producător.

Anul 2007 a adus lansarea primului brand propriu, Stager, sub care se distribuie generatoare, compresoare și utilaje pentru construcții.

În anul 2008, oferta în zona tehnicii diamantate a fost crescută prin parteneriatul cu producatorii coreeni Cabel (mașini de carotat beton armat cu diametre de până la 400mm) și TuDee Diamond (discuri și carote diamantate).

În anul 2010 am devenit importatori ai utilajelor agricole și pentru grădină marca Texas, un cunoscut producător danez de motosape, mașini de tuns iarba, freze de zăpadă.

Din 2012, importăm și distribuim propriul brand de aparate de sudare marca Proweld, care se adresează atât utilizatorilor casnici, cât și profesioniștilor prin echipamentele de sudare MMA, MIGA/MAG, TIG/WIG, tăiere cu plasmă, sârmă și electrozi, accesorii și consumabile.

În anul 2013 am lansat o nouă marcă proprie, Progarden, sub care comercializăm linia de produse pentru mică agricultură și pentru curte și grădină: motosape, motocultoare, mașini de tuns gazon, aparate de spălat cu presiune, despicătoare bușteni, freze de zăpadă, motoburghie, motocoase, motoferăstraie, atomizoare și pulverizatoare, tocătoare de resturi vegetale, redresoare și roboți de pornire auto, pompe și motopompe irigații, precum și întreaga gamă de accesorii și consumabile specializate.

În ciuda situației economice dificile din 2009, ProENERG S.A. și-a urmat planurile de dezvoltare, finalizând în anul 2012 un nou depozit pe Șoseaua de Centura a Bucurestiului (zona Cernica, în imediata apropiere a intersecției cu autostrada A2 Bucuresti-Constanța), cu o suprafata de peste 8.000 mp; această investiție permite un stoc de marfă suficient pentru aprovizionarea întregii rețele de parteneri din țară dar și din zona centrală și est-europeană.

Începând cu 2013, gama de produse s-a mărit prin introducerea echipamentelor de încălzire aer marca Zobo (tunuri de căldură, aeroterme, panouri radiante) iar din 2015 prin marca Redback am introdus în piață o gamă performantă și competitivă de echipamente pentru întreținere curte și gradină alimentate exclusiv prin acumulatori Li-Ion.

Gama de echipamente a fost îmbogățită și diversificată de-a lungul timpului, în prezent firma noastră acoperind aproape complet segmentele de piata pentru generatoare electrice, scule pentru curte și gradină, utilaje agricole pentru fermieri, scule electrice profesionale și hobby, compresoare, tehnică sudare, utilaje pentru construcții, pompe de apă, tehnică diamantată, încălzitoare de aer, scule de mână, tehnică specializată pentru măsurare, scule pentru instalatori profesioniști, precum și toate accesoriile și consumabilele aferente. Împreună cu serviciile de consultanță, închiriere, asistență pre-vânzare și post-vânzare, ProENERG S.A. oferă în prezent o experiență completă atât pentru clienții finali cât și pentru parteneri.