Despre noi

Obiectul principal de activitate al firmei noastre îl constituie comerţul cu scule și utilaje destinate industriei şi utilizatorilor profesioniști. Firma noastră este încă de la înfiinţarea sa unul dintre principalii dealeri ai firmei Robert Bosch Romania, aflându-se în mod constant pe primul loc în ceea ce priveşte volumul de vânzari.

Martie 1997 reprezintă naşterea firmei ProENERG S.A., acum una dintre cele mai cunoscute firme de comercializare scule electrice profesionale şi industriale din Bucureşti. Începutul a fost făcut în domeniul serviciilor - realizarea de instalaţii electrice şi cablări industriale - de unde a apărut și nevoia proprie de achiziţii de scule electrice de mână.

În noiembrie 1997 se deschide primul magazin ProENERG S.A. pe o suprafaţă de 80mp, axat exclusiv pe scule electrice, accesorii şi consumabile BOSCH.

Sub sloganul "Scule şi echipamente pentru o viaţă", împreună cu un colectiv tânăr format din 10 angajaţi, am reuşit să ne mărim constant cifra de afaceri. Ca o consecinţă, în 1999 s-a mărit suprafaţa magazinului la 200 mp şi s-a diversificat oferta cu elemente de fixare profesionale, scule de mână, motogeneratoare, aparate de sudură, echipamente pentru prelucrarea lemnului sau pentru tâmplărie metalică, armături electrice - în general toate sculele, echipamentele şi accesoriile conexe activităţilor de construcţii-montaj, provenite de la producători de renume cum ar fi Mungo, Tox, Friulsider, Elektra-Beckum, Stanley, Tona, Walter, Knipex, Batmatic, Klauke, Vimar, Hager, Vortice şi mulţi alţii.

Pentru mărirea ariei de distribuţie, ProENERG S.A. începe să încheie contracte de colaborare cu distribuitori din diverse zone ale ţării. Se dovedeşte că această iniţiativă a avut succes, numărul colaboratorilor crescând constant.

Anul 2003 reprezintă un punct marcant în evoluţia firmei noastre. Creşterea constantă a vânzărilor a impus mărirea colectivului la peste 50 de angajaţi şi găsirea unui spaţiu adecvat extinderii activităţii. Astfel s-a inaugurat un nou punct de lucru în Bd. Abatorului nr. 4F (zona Timpuri Noi - Splaiul Unirii), unde s-au atins simultan 3 obiective:

  • Primul magazin dedicat pentru scule, echipamente şi accesorii profesionale şi industriale, cu o suprafaţă de peste 500mp;
  • Un depozit tampon cu un volum de peste 2000 mc, pentru asigurarea unui flux continuu de marfă atât pentru beneficiarii şi distribuitorii noştri locali, cât şi pentru numeroşii re-distribuitori din ţară;
  • Un service cu o suprafaţă de 150 mp pentru asigurarea de reparaţii în garanţie/post-garanţie pentru sculele și utilajele promovate.

Din acest moment avem un nou slogan: "Noi ştim să ne impunem prin forţă." Evident, forţa care este înmagazinată în toate sculele şi echipamentele pe care le distribuim, forţă care vă este necesară şi dumneavoastră pentru a vă propulsa afacerea mai departe.

Din luna mai 2004 s-a început implementarea unui sistem de management al calităţii în conformitate cu standardul de referinţă ISO 9001:2000. Implementarea a fost încheiată cu succes pe data de 7 Decembrie 2004, firma noastră obţinând certificarea din partea cunoscutei companii Bureau Veritas (BVQI). De atunci și până în prezent compania noastră și-a reînnoit periodic certificarile ISO, cele mai recente dintre ele fiind obținute prin TÜV Austria, pentru Sistemul de Management al Calității (EN ISO 9001), Sistemul de Management al Mediului (EN ISO 14001) și Sistemul de Management al Sănătății și Securității Ocupaționale (OHSAS 18001).

Anul 2005 a marcat începerea activităţii de importuri directe. ProENERG S.A. devine unic importator pentru o serie de mărci cunoscute deja pe piaţa europeană şi mondială (Kipor pentru generatoare industriale și rezidențiale, Masalta pentru utilaje ușoare pentru construcții) care completează gamele promovate până la acea vreme ca distribuitor. Faptul că suntem importatori direcţi ne permite să oferim acum distribuitorilor zonali şi naţionali condiţii contractuale mai bune şi în acelaşi timp putem acoperi mai bine zona de servicii garanţie, post-garanţie prin stocurile de piese de schimb asigurate direct de producător.

Anul 2007 a adus lansarea propriului brand Stager, sub care se distribuie scule si utilaje destinate uzului casnic dar și micilor întreprinzători, iar în anul 2010 am devenit importatori ai utilajelor agricole și pentru grădină marca Texas. Din 2012, importăm și distribuim propriul brand de aparate de sudare marca Proweld.

În ciuda situației economice dificile începută din 2009, ProENERG S.A. și-a urmat planurile de dezvoltare, finalizând în anul 2012 un nou depozit pe Șoseaua de Centura a Bucurestiului (zona Cernica, în imediata apropiere a intersecției cu autostrada A2 Bucuresti-Constanța), cu o suprafata de peste 8.000 mp; această investiție permite un stoc de marfă suficient pentru aprovizionarea întregii rețele de parteneri din țară dar și din zona centrală și est europeană.

Şi nu ne oprim doar aici...