În perioada 29nov - 1dec magazinele noastre fizice și online sunt închise, comenzile vor fi procesate începând cu 2 decembrie 2021

Politicile noastre

 • TERMENI ŞI CONDIŢII

  ProENERG S.A. îşi desfăşoară activitatea sub incidenţa legilor comerciale din România şi respectă conţinutul reglementărilor în vigoare, inclusiv cele cu privire la comerţul electronic.

  ProENERG S.A. este înregistrată în registrul de evidenţă a prelucrării datelor cu caracter personal al ANSPDCP cu nr. 8781

  Datele dumneavoastra personale vor putea fi utilizate de catre ProENERG S.A. pentru informari referitoare la confirmarea si starea comenzilor, livrare, oferte si promotii, produse si servicii nou introduse in vanzare, folosind notificari prin e-mail, web, fax, posta sau alte mijloace de comunicare. Unele dintre datele dvs. personale colectate de noi vor putea fi inaintate partenerilor (curieri, distribuitori) strict pentru scopul de a va livra marfa sau de a va contacta in vederea indeplinirii obligatiilor contractuale aferente efectuarii comenzii dvs.

  Datele dumneavoastra personale vor putea fi transmise autoritatilor in drept cu scopul verificarii tranzactiilor comerciale sau oricaror altor verificari justificate in baza legilor in vigoare.

  Datele personale furnizate de catre clienti sunt strict confidentiale. ProENERG S.A. se angajeaza sa nu vânda, reutilizeze, închirieze sau sa dezvăluie in vreun fel aceste date oricaror terţi si sa le utilizeze strict pentru uzul relatiei comerciale cu clientul.

  Sistemele informatice ale ProENERG S.A. folosesc masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor care se afla in controlul nostru.

  ProENERG S.A. se obliga sa respecte drepturile dumneavoastra conferite de Legea 677/2001. Astfel, printr-o simpla cerere scrisa trimisa prin email, fax sau posta la adresele de contact mentionate in pagina http://proenerg.com.ro/contact, puteti cere in mod gratuit rectificarea, actualizarea, blocarea, stergerea, anonimizarea sau incetarea completa a prelucrarii datelor dumneavoastra personale.

  ProENERG S.A. certifica faptul ca respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, precum si a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic. Printre aceste drepturi se numara: - dreptul de a cere ProENERG S.A. sa va confirme daca prelucreaza sau nu datele dumneavoastra personale, in mod gratuit pentru o solicitare pe an - dreptul de a cere ProENERG S.A. sa rectifice, actualizeze, blocheze sau sterge, in mod gratuit, acele date furnizate a caror prelucrare nu este conforma dispozitiilor Legii nr. 677/2001 - dreptul de a cere ProENERG S.A. sa inceteze, in mod gratuit, prelucrarea datelor dvs. personale

 • PLATĂ ŞI LIVRARE

  Comanda online

  Contractul la distanta este considerat incheiat de catre ProENERG S.A. atunci cand comanda plasata de catre Client/Membru/Cumparator, este confirmata electronic de catre ProENERG S.A., in urma receptiei tuturor produselor (dpdv cantitativ si calitativ) din acea comanda de catre ProENERG S.A. (direct sau prin subcontractori). Mai mult, inainte de a valida comanda Clientului/Membrului/Cumparatorului si inainte de a expedia produsele, ProENERG S.A. are dreptul sa contacteze Clientul/Membrul/Cumparatorul, prin orice mijloc disponibil (telefonic sau e-mail), pentru a obtine confirmarea personala de catre Client/Membru/Cumparator, a datelor sale de identificare si livrare. Client/Membru/Cumparator, accepta ca ProENERG S.A. nu poate fi fortat sa valideze/livreze produse catre persoane care nu au confirmat datele de livrare si identificare.

  ProENERG S.A. va denunta unilateral si va anula automat comanda efectuata de catre Client/Membru/Cumparator, chiar si fara notificare prealabile adresata acestuia, fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri: - datele furnizate de catre Client/Membru/Cumparator, privind livrarea (adresa, date contact), pe site sunt incomplete sau incorecte; - activitatea Clientului/Membrului/Cumparatorului pe site poate si/sau produce daune de orice natura ProENERG S.A. si/sau partenerilor acestuia; - realizarea a mai mult de doua livrari consecutive, esuate; - pentru alte motive obiective. - in cazul in care Clientul/Membrul/Cumparatorul renunta la o comanda cu plata efectuata in avans, prin transfer bancar confirmat, suma aceasta va fi rambursata de catre ProENERG S.A. in maxim 14 zile de la data la care ProENERG S.A. a luat la cunostiinta de acest fapt

  In cazul in care unele produse comandate de catre Client/Membru/Cumparator printr-o comanda efectuata cu plata efectuata in avans (prin transfer bancar confirmat) nu mai sunt disponibile pe stoc ProENERG S.A. va informa Clientul/Membrul/Cumparatorul asupra acestui fapt imediat ce cunoaste indisponibilitatea si va dispune rambursarea sumelor achitate in avans in termen de maxim 14 zile de la notificarea acestuia din urma.

  O comanda plasata poate fi modificata numai in urmatoarele situatii si doar la solicitarea Clientului/Membrului/Cumparatorului. Acesta va solicita acest lucru in scris, trimitand un e-mail pe adresa office@proenerg.com.ro mentionand clar solicitarea si numarul comenzii.

  Clientul/Membrul/Cumparatorul renunta la un produs si notifica ProENERG S.A. inainte de expedierea comenzii: - Cresterea cantitatii dintr-un produs deja existent intr-o comanda - Intarzierea livrarii cu maxim doua saptamani peste limita maxima de livrare - Modificarea adresei de livrare - Modificarea metodei de plata - Modificare date pentru facturare. Pentru facturile emise deja nu se pot efectua modificari privind persoana juridica/fizica (inlocuire cu o noua persoana), doar corecturi (ale denumirii/nume, date contact etc).

  Contractul la care se adauga documentele care atesta livrarea catre Client/Membru/Cumparator a coletului de catre curier (AWB semnat si decontat) din partea ProENERG S.A., devine Contract onorat. Contractul este incheiat pe durata determinata. Acesta va fi considerat ca fiind incetat in momentul in care partile isi vor fi executat obligatiile reciproce in termenele si conditiile stabilite prin prezentul document.

  In cazul in care exista diferente intre lista cu produse livrate (imprimata pe verso AWB) si continutul coletului, Clientul/Membrul/Cumparatorul are obligatia de a notifica ProENERG S.A. si curierul (daca constatarea s-a facut in prezenta acestuia) in maximum 24 de ore de la receptia coletului telefonic sau prin e-mail catre adresa office@proenerg.com.ro cu detaliile aferente (foto, explicatii etc). Daca Clientul/Membrul/Cumparatorul nu a facut constatarea in prezenta curierului acesta NU mai poate invoca diferentele.

  Informatiile din evenimentele de vanzare folosite pentru descrierea produselor, caracteristici si greutate disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / link-uri catre alte siteuri etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea ProENERG S.A., acestea fiind cu titlu de prezentare.

  ProENERG S.A. poate retrage o oferta de produse sau o poate modifica in orice moment pana la plasarea comenzii, fara a datora daune sau alte penalitati catre nici un potential client.

  In imaginile produselor si/sau serviciilor ProENERG S.A. isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse (accesorii etc.) care pot sa nu fie incluse in costurile produselor respective si implicit nu vor fi livrate la achizitia produselor. In acest caz, se precizeaza expres in descrierea produselor ce bun este de vanzare si se marcheaza si in imagine.

  In cazul putin probabil cand ProENERG S.A. nu va putea onora o parte din produse, acesta va notifica pe e-mail Clientul, oferindu-i una dintre alternative: - anularea comenzii sau scoaterea din comanda a produsului ce nu mai poate fi livrat - primirea unor credite activabile pe site (vouchere) in anumite conditii care vor putea fi folosite exclusiv pentru achizitii produse

  Facturare si modalitati de plata

  Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in lei (RON) folosind informatiile furnizate de Client/Membru/Cumparator, in formularul destinat. ProENERG S.A. nu raspunde de corectitudinea informatiilor furnizate de Client/Membru/Cumparator, pentru factura. Facturile se emit astfel: pentru platile efectuate anterior primirii produselor si serviciilor se emite factura de avans iar pentru platile efectuate la momentul primirii produselor se emite factura finala. Pentru corectii (anulari, retur) se emit facturi de storno. Toate facturile sunt emise si inregistrate automat si incluse in raportarile fiscale. Nu se accepta corectii decat modificari ale facturilor emise decat in limitele precizate.

  Pentru a achita produsele comandate pe site-ul ProENERG S.A. aveti la dispozitie urmatoarele optiuni:

  - Plata numerar sau ramburs: Plata se face in lei, integral, la livrare sau la ridicarea produselor de la sediul sau showroom-ul ProENERG S.A. In cazul livrarii produselor la domiciliu, plata se va face catre curierul care efectueaza livrarea; - Plata online cu cardul: Plata se poate face on-line cu cardul direct in site in siguranta deplina prin intermediul procesatorilor de plati autorizati. Cardurile acceptate in magazin sunt VISA si MASTERCARD. Nu se percep comisioane la plata cu cardul online, iar ProENERG S.A. nu salveaza si nu are acces la informatiile de plata ale clientului; - Plata cu cardul la ridicarea din showroom: Cardurile acceptate in magazin sunt VISA si MASTERCARD. Nu se percep comisioane pentru platile cu cardul in showroom; - Plata prin ordin de plata (OP): Plata se face intr-unul dintre conturile mentionate in factura proforma emisa de ProENERG S.A. in urma confirmarii telefonice a comenzii cu un consultant de vanzari. Livrarea marfii se face dupa confirmarea platii proformei emise;

  Livrare si transport

  Pentru toate produsele la care este mentionata starea "in stoc", termenul maxim de livrare este de 3 de zile de la data confirmarii telefonice sau prin email a comenzii; produsele care au mentionata starea "ultimul/ultimile X produse in stoc" vor fi confirmate si rezervate telefonic sau prin email cu agentul de vanzari deoarece stocul se poate epuiza pana la procersarea comenzii; produsele care au mentionata starea "lipsa stoc" pot avea termenul de livrare intre 5-90 de zile in functie de furnizor, agentul de vanzari va poate oferi detalii pentru a decide daca pastrati sau anulati comanda.

  Pentru produsele aflate in stoc, livrarea se va face conform optiunii Clientului, prin curier sau ridicare directa din showroom sau depozit.

  In cazul in care produsele sunt indisponibile (inclusiv in cazul in care pretul sau unele caracteristici ale produselor au suferit modificari ulterioare confirmarii Comenzii), ProENERG S.A. va informa Clientul despre indisponibilitate iar sumele pe care acesta le-a achitat vor fi rambursate in termen de 14 zile. Clientul poate confirma modificarile intervenite cu privire la pretul sau caracteristicile produselor, modificand astfel Comanda initiala, iar ProENERG S.A. va livra produsele conform Comenzii astfel modificate.

  Conditii de livrare

  La solicitarea ProENERG S.A. sau a Curierului, Clientul va face dovada identitatii sale, daca e necesar prin una sau mai multe acte emise de autoritati oficiale si va comunica numarul de Comanda atribuit de catre Vanzator.

  In cazul in care Clientul se afla in imposibilitatea receptionarii Comenzii in mod personal, Comanda va fi lasata la adresa precizata doar unei persoane cu care prezinta o imputernicire din partea Clientului.

  Clientul va fi contactat telefonic de catre Curier in prealabil pentru a obtine confirmarea prezentei acestuia la adresa si ora selectate in momentul validarii Comenzii pe site.

  Clientul se obliga sa fie prezent la adresa de livrare indicata, in intervalul orar selectat, in caz contrar acesta va supora taxa de transport aferenta unei posibile noi livrari. Intervalul orar va putea fi modificat, ulterior selectarii, doar cu acordul Curierului.

  Livrarea se considera a fi indeplinita de catre ProENERG S.A. la momentul predarii produselor Comandate catre Client la adresa selectata de acesta la momentul plasarii Comenzii.

  Receptia produselor

  Clientul se obliga sa semneze bonul de livrare (AWB) prezentat de catre Curier la livrarea produselor comandate, la care este anexata si factura ce contine toate informatiile despre produsele livrate (denumire produs, cantitate, pret).

  Prin semnarea bonului de livrare Clientul recunoaste primirea in bune conditii si in totalitate a produselor Comandate. Daca coletul primit este deteriorat, aveti dreptul de a refuza receptionarea acestuia, cu mentionarea acestui lucru atat catre Curier cat si catre ProENERG S.A.

 • GARANŢIE ŞI RETUR

  Garantii

  Toate Bunurile comercializate de catre ProENERG S.A., beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Bunurile sunt noi (exceptie Bunurile resigilate), in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

  ProENERG S.A. va transmite impreuna cu bunurile comandate aceste certificate de garantie. Lipsa certificatului de garantie al Bunului trebuie semnalata in maxim 48 (patruzecisiopt) de ore de la receptia marfii pe adresa de livrare indicata de catre Cumparator. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

  Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa incasarea pretului.

  Raspundere

  ProENERG S.A. nu va fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Clientul/Membrul/Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre ProENERG S.A. a oricareia dintre obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

  ProENERG S.A. nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.

  ProENERG S.A. nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte cum ar fi: - serviciul va fi potrivit cerintelor Clientului/Membrului/Cumparatorului - serviciul va fi neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel - produsele/serviciile obtinute gratis sau contra-cost prin intermediul siteului vor corespunde cerintelor sau asteptarilor Clientului/Membrului/Cumparatorului

  In limita prevederilor prezentului document, operatorii, administratorii si/sau proprietarii site-ului nu sunt sub nici o forma responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din, dar nelimitandu-se la, achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie / legatura / tranzactie / colaborare / etc. care pot aparea intre Client/Membru/Cumparator si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul siteului.

  Dreptul si termenul legal de retragere

  In conformitate cu articolul 9 (1) din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, Cumparatorul are la dispozitie un termen de 14 (paisprezece) zile de la data la care Cumparatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de Cumparator, intra in posesia fizica a produselor, pentru a-si exercita dreptul legal de retragere, fara a fi obligat sa-si motiveze decizia.

  Modalitatile de exercitare a dreptului legal de retragere

  Cumparatorul sau, dupa caz, destinatarul Comenzii, pentru a-si exercita dreptul de retragere, trebuie sa informeze expres ProENERG S.A. la urmatoarele date de contact: telefon 021.319.83.00, e-mail office@proenerg.com.ro, cu privire la decizia sa de a se retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca, de exemplu, o scrisoare trimisa prin posta, fax sau e-mail. Cumparatorul poate completa si transmite electronic de pe site-ul ProENERG S.A. formularul standard de retragere pus la dispozitie sau orice alta declaratie neechivoca, folosirea formularului standard nefiind obligatorie. Daca insa Cumparatorul foloseste aceasta optiune, ProENERG S.A. ii va transmite fara intarziere, pe un suport durabil, de exemplu prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere. Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient ca Cumparatorul sa trimita comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.

  Produsele exceptate de la exercitarea dreptului legal de retragere

  In conformitate cu articolul 16 din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, dreptul de retragere nu poate fi exercitat pentru Comenzile care se refera la: - furnizarea de bunuri care au fost desigilate dupa livrare, care nu mai pot fi returnate din motive de igiena sau protectie a sanatatii; - furnizarea de bunuri confectionate potrivit specificatiilor consumatorului sau evident personalizate.

  Totodata, Cumparatorul ia la cunostinta ca nu va putea prevala de dreptul sau legal de retragere asupra produselor personalizate la cererea sa.

  Consecintele exercitarii dreptului legal de retragere

  In situatia in care produsele pot face obiectul dreptului legal de retragere, Cumparatorul care isi exercita dreptul de retragere in conditiile prevazute de prezentul articol cu privire la termenele si modalitatile de returnare a produselor, va putea obtine rambursarea contravalorii produselor returnate, precum si cheltuielile de expediere aferente Comenzii, cu exceptia costurilor livrarii, fara intarzieri nejustificate, si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 (paisprezece) zile de la data la care ProENERG S.A. intra in posesia produselor. In temeiul art. 13 (2) din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, Consumatorul intelege si isi da in mod expres consimtamantul ca rambursarea sumelor sa se efectueze exclusiv prin transfer bancar, sens in care se obliga sa furnizeze catre ProENERG S.A. datele unui cont bancar pentru transferul sumelor. In orice caz, Consumatorului nu i se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari. Cumparatorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.

  Cheltuieli

  In conformitate cu articolul 14 (2) din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, cheltuielile de returnare a produselor vor fi suportate de Cumparator. Prin exceptie, in cazurile de neconcordanta intre produsele livrate si Comanda cheltuielile de returnare vor fi suportate de ProENERG S.A.

  Dispozitii generale aplicabile returului produselor

  Este obligatoriu ca produsele sa fie returnate catre ProENERG S.A. intr-o stare care sa permita repunerea lor la vanzare (produse in stare perfecta impreuna cu ambalajul original intact, accesoriile, prospectele, holograma, etc) cel mai tarziu, dupa caz, in termen de 14 (paisprezece) zile de la data la care Cumparatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de Cumparator, intra in posesia fizica a produselor. Retururile de produse trimise dupa expirarea acestui termen nu sunt acceptate.

 • POLITICA DE CONFIDENŢIALITATE

  1. Operator de date cu caracter personal

  PROENERG S.A. este operator de date cu caracter personal înregistrat în Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal sub numărul 8781. Potrivit dispoziţiilor Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 aplicabil din 25 mai 2018, ProENERG S.A. are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi.

  2. Ce date personale prelucrăm

  Colectăm, prelucrăm şi stocăm datele personale necesare îndeplinirii contractului sau comenzii transmise de către dvs., respectiv: nume, prenume, adresă, e-mail, telefon.

  3. Cum prelucrăm datele personale

  Prelucrarea datelor este realizată întotdeauna în baza contractelor încheiate cu societatea noastră sau a comenzilor transmise societăţii noastre, în baza unor cerinţe legale, având în vedere interesul nostru legitim sau în baza consimţământului dvs. Datele cu caracter personal vor fi prelucrate şi utilizate în urmatoarele scopuri: - facturarea produselor şi serviciilor comandate - prelucrarea şi livrarea comenzilor de produse, precum şi prestarea serviciilor comandate - notificarea utilizatorilor cu privire la starea şi evoluţia comenzilor plasate - evaluarea produselor şi serviciilor oferite - informare prin mesaje e-mail cu privire la produse, promoţii şi servicii oferite de către ProENERG S.A. (nu şi de către parteneri sau terţi), doar în măsura în care clientul şi-a exprimat acordul expres şi neechivoc pentru prelucrarea e-mail-ului în acest scop - preluarea şi soluţionarea sesizărilor, întrebarilor şi reclamaţiilor adresate ProENERG S.A. - obligaţii de raportare către autorităţi pentru prevenirea şi combaterea fraudelor, activităţilor de spălare a banilor, etc. - audit intern şi arhivare pe perioada determinată a documentelor generate conform legii (facturi/avize) cu privire la relaţia client-furnizor - soluţionarea litigiilor, investigaţiilor sau oricaror altor plângeri/sesizări la care ProENERG S.A. este parte.

  4. Comunicăm datele personale către alţi destinatari

  Comunicăm datele personale doar în vederea îndeplinirii obligaţiilor asumate faţă de dvs., respectiv subcontractorilor cu care avem încheiate contracte în acest sens (ex. curieri/poştă/bănci), aceştia având la rândul lor obligaţia legală de a respecta securitatea şi confidenţialitatea datelor personale.

  5. Cât timp prelucrăm datele personale

  Vom prelucra datele dvs. personale pentru perioada necesară îndeplinirii scopului pentru care acestea au fost colectate, în acord cu prevederile legale existente. În cazul în care prelucrarea acestora este efectuata strict în scopuri pentru care este necesar acordul dvs. (exemplu informaţii e-mail), atunci le vom prelucra pana la momentul la care dvs. vă veţi exprima dezacordul/renunţarea în acest sens.

  6. Care sunt drepturile dvs. şi cum pot fi exercitate

  - Dreptul la informare - puteţi solicita informaţii privind activităţile de prelucrare a datelor dvs. personale derulate de către societatea noastră; - Dreptul la rectificare - puteţi modifica datele personale inexacte sau le puteţi completa; - Dreptul la ştergerea datelor ("dreptul de a fi uitat") - puteţi solicita ştergerea datelor, în cazul în care prelucrarea acestora nu a fost legală sau în alte cazuri prevazute de lege; - Dreptul la restricţionarea prelucrării - puteţi solicita restricţionarea prelucrării în cazul în care contestaţi exactitatea datelor, precum şi în alte cazuri prevăzute de lege; - Dreptul de opoziţie - puteţi să vă opuneţi, în special, prelucrărilor de date care se întemeiază pe interesul nostru legitim; - Dreptul la portabilitatea datelor - puteţi primi, în anumite condiţii, datele personale pe care ni le-aţi furnizat, într-un format care poate fi citit automat sau puteţi solicita ca respectivele date sa fie transmise altui operator; - Dreptul de a depune plângere - puteţi depune plângere faţă de modalitatea de prelucrare a datelor personale la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal; - Dreptul de retragere a consimţământului - în cazurile în care prelucrarea se întemeiaza pe consimţământul dvs., vi-l puteţi retrage oricand. Retragerea consimţământului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuată anterior retragerii rămânând în continuare valabilă;

  7. Cui va puteţi adresa în vederea exercitării drepturilor dvs.

  Pentru exercitarea oricarui drept dintre cele enumerate anterior ne puteţi contacta în scris, prin poştă sau email pe urmatoarele adrese:

  PROENERG S.A. Bd. Abatorului nr. 4F, sector 4, Bucuresti, Romania, cod postal 040415 email: gdpr@proenerg.com.ro tel: +40-21.319.8300 http://proenerg.com.ro/contact

  8. Cum protejăm datele cu caracter personal

  Menținem măsuri tehnice și organizaţionale corespunzătoare pentru a proteja datele dumneavoastră cu caracter personal pe care ni le furnizaţi împotriva distrugerii, pierderii, modificării, divulgării neautorizate sau accesului accidental sau ilegal.

  9. Putem modifica declarația noastră de confidenţialitate?

  Ne rezervăm dreptul de a completa şi actualiza această Politică de Confidenţialitate în orice moment. Vă recomandăm să vizitaţi frecvent această secţiune pentru informare.

 • POLITICA DE UTILIZARE COOKIE-URI

  1. Tehnologia cookie

  Termenul "cookie" sau fişier cookie se referă la modulele sau la tehnologiile prin intermediul cărora pot fi colectate informații în mod automat. Cookie-urile sunt utilizate pentru a furniza utilizatorilor site-urilor noastre o experiență mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecărui utilizator în parte: - îmbunătățirea utilizării la paginile site-urilor noastre internet, inclusiv prin identificarea oricăror erori care apar în timpul vizitării/utilizării acesteia de către utilizatori; - furnizarea de statistici anonime cu privire la modul în care sunt utilizate aceaste pagini de internet către ProENERG S.A. în calitate de deținător al acestor site-uri internet;

  Utilizarea tehnologiei cookie permite memorarea anumitor setări/preferințe stabilite de către utilizatorii acestei pagini de internet, cum ar fi: - păstrarea opţiunilor stabilite de vizitator pe parcursul vizitării site-urilor ProENERG S.A. - limba în care sunt accesate site-urile - moneda în care se exprimă anumite prețuri sau taxe

  Tehnologia cookie transmite către ProENERG S.A. informaţii utile asupra modului în care aceaste pagini internet sunt utilizate, aşa încât să existe posibilitatea adoptării unor măsuri pentru ca acestea să devină mai eficientă și mai accesibilă pentru utilizatori.

  2. Definiţia fişierelor cookie

  Un obiect "cookie" (sau "HTTP cookie") este practic un fișier de mici dimensiuni, compus din litere și numere unice, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau pe alte echipamente ale utilizatorului care vizitează site-ul respectiv. Cookie-urile sunt instalate la solicitarea site-ului vizitat către browserul (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari) care acceseaza paginile respective. O data salvate pe echipamentul utilizatorului, cookie-urile au o durată de existență determinată, rămânând pasive (în sensul că nu conțin programe executabile - deci inclusiv viruși sau alt tip de malware nu vor putea accesa în acest fel vreo informație de pe suportul de stocare al utilizatorului pe al cărui echipament au fost instalate).

  3. Componenţă

  Un fişier cookie are următoarele componente - numele - conținutul (sau valoarea)

  Din punct de vedere tehnic, doar site-ul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou în momentul în care un utilizator revine la o pagină pe care a vizitat-o pe acelaşi site.

  4. Tipuri de cookie

  Există următoarele categorii de cookie-uri - Cookie-uri de sesiune: este un fişier care este șters automat când utilizatorul își închide browserul. - Cookie-uri persistente: este un fişier care rămâne stocat în terminalul utilizatorului până când atinge o anumită dată de expirare (care poate fi în câteva minute, zile sau ani).

  5. Durata de viață a cookie-urilor

  Cookie-urile sunt administrate de site-ul vizitat (mai exact, se serverul web care răspunde la cererile clienţilor browser). Durata de viață a unui cookie poate varia în funcţie de scopul pentru care este plasat.

  Unele sunt folosite exclusiv pentru o singură sesiune (adică cookie-uri de sesiune) și nu mai sunt reținute din momentul în care utilizatorul părăsește pagina vizitată. Unele cookie-uri sunt reținute și refolosite de fiecare dată când utilizatorul revine pe acea pagină de internet (cookie-uri persistente). Indiferent de tip, cookie-urile pot fi șterse de utilizator în orice moment prin intermediul setărilor browserului.

  6. Cookie-uri plasate de terți

  Pe lângă cookie-urile setate de site-urile proprii ProENERG S.A., anumite secțiuni de conținut de pe paginile de internet pot fi furnizate extern, prin intermediul unor terți, caz în care aceste cookie-uri sunt denumite "third party cookie-uri". Aceşti terți furnizori de cookie trebuie să respecte aceleaşi reguli în materie de protecție a datelor și politici de confidenţialitate, conform legilor GDPR.

  În cazul ProENERG S.A., aceste cookie-uri pot proveni de la urmatorii terți: - Google Analytics

  Modificarea acestor "third party cookies" (cookie-uri externe/terţe) este păstrată actualizată în această pagină.

  7. Scopul in care pot fi plasate cookie-uri

  - Cookie-uri de performanță a paginilor site-ului (persistente): sunt folosite pentru memorarea preferințelor utilizatorului, astfel încât setarea din nou a preferințelor în cazul vizitării ulterioare a site-ului nu mai este necesară. - Cookie-uri de analiză a utilizatorilor (sesiune): sunt utilizate doar în scopuri statistice, ne informează dacă un anumit utilizator al paginii de internet a mai vizitat acest site anterior. - Cookie-uri pentru geotargetting (terţe): sunt utilizate pentru stabilirea țării/regiunii de proveniență a utilizatorului, pentru stabilirea monedei sau limbii în care este prezentat site-ul - Cookie-uri de înregistrare (permanente sau de sesiune): la înregistrarea pe site a unui utilizator se generează cookie-uri care memorează acest lucru, pentru a indica serverului contul cu care sunteți înregistrat și dacă aveți permisiunea/drepturile pentru a accesa un serviciu anume. Dacă nu a fost selectată opțiunea de salvare permanentă, aceste cookie-uri se vor șterge automat la momentul terminării sesiunii de navigare.

  9. Particularizarea setărilor browserului pentru fişierele cookie

  În cazul în care utilizarea cookie-urilor nu este deranjantă iar computerul/tableta/telefonul mobil utilizat pentru navigarea pe site este folosit doar de către dvs, pot fi setate termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului propriu de navigare. Dacă în schimb echipamentul informatic este folosit de mai multe persoane, atunci poate fi luată în considerare setarea pentru ștergerea datelor individuale de navigare de fiecare dată când browserul este închis.

  10. Dezactivarea sau ştergerea cookie

  Dezactivarea și refuzul de a primi cookie-uri pot face ca site-urile noastre să devină dificil de vizitat, posibilitățile de utilizare devin foarte limitate. Utilizatorii își pot configura după dorinţă propriul browser să respingă fișierele cookie sau să fie acceptate doar acele cookie provenite de la anumite site-uri. Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări pot fi accesate, după caz, în secțiunea de opţiuni sau preferințe a browserului dvs. Mai multe detalii despre setarea cookie-urilor se pot găsi pe următoatrele pagini web care aparţin principalilor producători de browsere: - Firefox - Chrome - Internet Explorer - Safari

  11. Responsabilul cu protecţia datelor

  ProENERG S.A. nu este supusă legal obligaţiei de a numi un responsabil cu protecția datelor (DPO - Data Protection Officer) însă depune toate eforturile pentru a se conforma cerinţelor impuse de normele GDPR prin adoptarea unei Politici de Confidenţialitate conforme. Pentru orice detalii, ne puteti contacta pe adresa gdpr@proenerg.com.ro

 • DECLARAȚIA DE POLITICĂ ÎN DOMENIUL CALITĂȚII, MEDIULUI, SĂNĂTĂȚII ȘI SECURITĂȚII OCUPAȚIONALE

  Managementul S.C. ProENERG S.A. urmărește documentarea, menținerea şi îmbunătăţirea continuă a Sistemului de Management Integrat.

  Declarația de politică în domeniul calității, mediului, sănătății și securității ocupaționale (Anexa A)

 • COLECTAREA ȘI RECICLAREA DEEE

  Informare Timbru verde la vedere conform OUG 5/2015

  SC PROENERG S.A. este inregistrata la ANPM Bucuresti in Registrul producatorilor/importatorilor EEE cu numărul RO-2013-04-EEE-0221–III și impreuna cu Asociația Environ asigură colectarea, tratarea, valorificarea si eliminarea corespunzătoare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) comercializate.

  Conform Art. 34 alin.1 din OUG 5/02.04.2015 societatea noastra, incepand cu data de 26.04.2015, are obligatia de informare a cumparatorilor, in momentul vanzarii, cu privire la costurile de gestionare DEEE, denumite in prezenta informare "Taxa de timbru verde ENVIRON".

  SC PROENERG SA va proceda la adaptarea si implementarea sistemelor de gestiune, prin incadrarea EEE pe categorii de produs, conform anexei 3 din OUG 5/2015 "Lista EEE cuprinse in categoriile din anexa 1" din prezenta ordonanta, urmand ca la finalizarea procesului sa fie adus la cunostinta tuturor colaboratorilor.

  Pentru informații și detalii asupra demersurilor realizate în vederea implementării OUG 5/2015, vă stăm la dispoziție prin pagina de contact.

  Mai multe detalii se găsesc în fișierele alăturate.

  Informare Timbru verde la vedere conform OUG 5/2015 (v.2017)

  Numar inregistrare ANPM ProENERG S.A.

 • GESTIONAREA DEȘEURILOR DE BATERII ȘI ACUMULATORI

  Prin partenerul CCR REBAT, ProENERG S.A. asigură colectarea și reciclarea bateriilor și acumulatorilor uzați.

  Detalii în fișierele alăturate.

  Numar inregistrare ANPM ProENERG (importator baterii si acumulatori)

  Gestionarea deșeurilor de baterii și acumulatori

  Anexa 208-2019 inregistrare ANPM

 • AUTORIZAŢIE DE COMERCIALIZARE A DETECTOARELOR DE METALE

  Va aducem la cunostinta ca S.C. PROENERG S.A. detine autorizatie de comercializare a detectoarelor de metale din anul 2014, modificata si actualizata prin autorizatia nr. 549829 /23.07.2020 si va informeaza ca aveti obligatia respectarii Legislatiei cu privire la utilizarea detectoarelor de metale pe teritoriul Romaniei: 1. LEGEA nr. 182 din 25 octombrie 2000 privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil 2. ORDONANŢA nr. 43 din 30 ianuarie 2000 privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional. Siturile arheologice sunt afisate la Repertoriul Arheologic National aici: http://ran.cimec.ro 3. ORDIN nr. 251 din 31 mai 2004 pentru aprobarea Normelor tehnice privind detinerea si comercializarea detectoarelor de metale 4. COD CIVIL Art. 946 Drepturile asupra tezaurului găsit 5. LEGEA nr. 5 din 6 martie 2000 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional - zone protejate

  Respectati procedura si etapele de obtinere a autorizatiei de detinere, pentru a folosi in mod legal detectorul. Conform legislatiei in vigoare orice persoana fizica sau juridica poate detine un detector de metale cu conditia obtinerii AUTORIZATIEI.

  Spre exemplificare - Procedura Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucuresti

  OBŢINEREA AUTORIZAŢIEI DE COMERCIALIZARE A DETECTOARELOR DE METALE Pentru a comercializa detectoare de metale, societăţile comerciale sunt obligate conform Legii 258/23.06.2006 pentru modificarea şi completarea O.G. 43/2000, să deţină autorizaţie de comercializare detectoare de metale. Pentru obţinerea acesteia urmează să se adreseze Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (pentru societăţile care îşi au sediul social pe raza Capitalei) Serviciul de Investigaţii Criminale telefon 021.311.20.21 – int. 33811/ 33156, unde urmează să depună următoarele documente : 1. Cerere tip 2. Actul de înregistrare a societăţii împreună cu statutul societăţii (copie şi original) din care sa rezulte că au ca obiect de activitate comercializarea detectoarelor de metale 3. Actul de identitate al administratorului societăţii precum şi a tuturor persoanelor angajate ca vânzători de detectoare de metale (copie şi original) 4. Chitanţa din care sa rezulte că a fost achitată la CEC suma de 30 RON, reprezentând taxa de autorizaţie 5. Certificatele de cazier judiciar pentru persoanele menţionate la punctul 3

  OBŢINEREA AUTORIZAŢIEI DE DEŢINERE A DETECTOARELOR DE METALE Persoanele interesate de achiziţionarea detectoarelor de metale o pot face de la societăţile comerciale autorizate conform O.G. 43/2000, privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional şi a Legii nr. 258/23.06.2006, privind modificarea şi completarea O.G. 43/2000. După achiziţionarea aparatului este necesară obţinerea autorizaţiei de deţinere a detectorului de metale. Aceasta autorizaţie se eliberează de către Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (pentru persoanele care au domiciliul pe raza Capitalei ), după prezentarea următoarelor documente : 1. Cerere tip 2. Carte de identitate şi copie 3. Actul cu care se dovedeşte că solicitantul este proprietarul detectorului de metale (copie şi original) 4. Chitanţa emisă de unităţile CEC (din care să rezulte că a fost achitată suma de 10 RON, reprezentând taxa pentru autorizaţie) 6. Certificat de cazier judiciar

  Relaţii suplimentare se pot obţine la telefon 021.311.20.21 int.33811 sau 33156, precum şi pe pagina de Internet la adresa http://b.politiaromana.ro/

  Documentele se depun la D.G.P.M.B. – Serviciul de Investigaţii Criminale – Str. Alexandru Beldiman nr.2, et.1 sector 5 in fiecare zi de miercuri intre orele 09:00-12:00.