Plată și livrare

Comanda online

Contractul la distanta este considerat incheiat de catre ProENERG S.A. atunci cand comanda plasata de catre Client/Membru/Cumparator, este confirmata electronic de catre ProENERG S.A., in urma receptiei tuturor produselor (dpdv cantitativ si calitativ) din acea comanda de catre ProENERG S.A. (direct sau prin subcontractori). Mai mult, inainte de a valida comanda Clientului/Membrului/Cumparatorului si inainte de a expedia produsele, ProENERG S.A. are dreptul sa contacteze Clientul/Membrul/Cumparatorul, prin orice mijloc disponibil (telefonic sau e-mail), pentru a obtine confirmarea personala de catre Client/Membru/Cumparator, a datelor sale de identificare si livrare. Client/Membru/Cumparator, accepta ca ProENERG S.A. nu poate fi fortat sa valideze/livreze produse catre persoane care nu au confirmat datele de livrare si identificare.

ProENERG S.A. va denunta unilateral si va anula automat comanda efectuata de catre Client/Membru/Cumparator, chiar si fara notificare prealabile adresata acestuia, fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:
(i)   datele furnizate de catre Client/Membru/Cumparator, privind livrarea (adresa, date contact), pe site sunt incomplete sau incorecte;
(ii) activitatea Clientului/Membrului/Cumparatorului pe site poate si/sau produce daune de orice natura ProENERG S.A. si/sau partenerilor acestuia;
(iii) realizarea a mai mult de doua livrari consecutive, esuate;
(iv)  pentru alte motive obiective.
(v) in cazul in care Clientul/Membrul/Cumparatorul renunta la o comanda cu plata efectuata in avans, prin transfer bancar confirmat, suma aceasta va fi rambursata de catre ProENERG S.A. in maxim 14 zile de la data la care ProENERG S.A. a luat la cunostiinta de acest fapt

In cazul in care unele produse comandate de catre Client/Membru/Cumparator printr-o comanda efectuata cu plata efectuata in avans (prin transfer bancar confirmat) nu mai sunt disponibile pe stoc ProENERG S.A. va informa Clientul/Membrul/Cumparatorul asupra acestui fapt imediat ce cunoaste indisponibilitatea si va dispune rambursarea sumelor achitate in avans in termen de maxim 14 zile de la notificarea acestuia din urma.

O comanda plasata poate fi modificata numai in urmatoarele situatii si doar la solicitarea Clientului/Membrului/Cumparatorului. Acesta va solicita acest lucru in scris, trimitand un e-mail pe adresa office@proenerg.com.ro mentionand clar solicitarea si numarul comenzii.

  • Clientul/Membrul/Cumparatorul renunta la un produs si notifica ProENERG S.A. inainte de expedierea comenzii
  • Cresterea cantitatii dintr-un produs deja existent intr-o comanda
  • Intarzierea livrarii cu maxim doua saptamani peste limita maxima de livrare
  • Modificarea adresei de livrare
  • Modificarea metodei de plata
  • Modificare date pentru facturare. Pentru facturile emise deja nu se pot efectua modificari privind persoana juridica/fizica (inlocuire cu o noua persoana), doar corecturi (ale denumirii/nume, date contact etc).

Contractul la care se adauga documentele care atesta livrarea catre Client/Membru/Cumparator a coletului de catre curier (AWB semnat si decontat) din partea ProENERG S.A., devine Contract onorat. Contractul este incheiat pe durata determinata. Acesta va fi considerat ca fiind incetat in momentul in care partile isi vor fi executat obligatiile reciproce in termenele si conditiile stabilite prin prezentul document.

In cazul in care exista diferente intre lista cu produse livrate (imprimata pe verso AWB) si continutul coletului, Clientul/Membrul/Cumparatorul are obligatia de a notifica ProENERG S.A. si curierul (daca constatarea s-a facut in prezenta acestuia) in maximum 24 de ore de la receptia coletului telefonic sau prin e-mail catre adresa office@proenerg.com.ro cu detaliile aferente (foto, explicatii etc). Daca Clientul/Membrul/Cumparatorul nu a facut constatarea in prezenta curierului acesta NU mai poate invoca diferentele.

Informatiile din evenimentele de vanzare folosite pentru descrierea produselor, caracteristici si greutate disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / link-uri catre alte siteuri etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea ProENERG S.A., acestea fiind cu titlu de prezentare. ProENERG S.A. poate retrage o oferta de produse sau o poate modifica in orice moment pana la plasarea comenzii, fara a datora daune sau alte penalitati catre nici un potential client.
In imaginile produselor si/sau serviciilor ProENERG S.A. isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse (accesorii etc.) care pot sa nu fie incluse in costurile produselor respective si implicit nu vor fi livrate la achizitia produselor. In acest caz, se precizeaza expres in descrierea produselor ce bun este de vanzare si se marcheaza si in imagine.

In cazul putin probabil cand ProENERG S.A. nu va putea onora o parte din produse, acesta va notifica pe e-mail Clientul, oferindu-i una dintre alternative:

  • anularea comenzii sau scoaterea din comanda a produsului ce nu mai poate fi livrat
  • primirea unor credite activabile pe site (vouchere) in anumite conditii care vor putea fi folosite exclusiv pentru achizitii produse

 

Facturare si plata

Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in lei (RON) folosind informatiile furnizate de Client/Membru/Cumparator, in formularul destinat. ProENERG S.A. nu raspunde de corectitudinea informatiilor furnizate de Client/Membru/Cumparator, pentru factura. Facturile se emit astfel: pentru platile efectuate anterior primirii produselor si serviciilor se emite factura de avans iar pentru platile efectuate la momentul primirii produselor se emite factura finala. Pentru corectii (anulari, retur) se emit facturi de storno. Toate facturile sunt emise si inregistrate automat si incluse in raportarile fiscale. Nu se accepta corectii decat modificari ale facturilor emise decat in limitele precizate.

Plata produselor si/sau a serviciilor achizitionate prin intermediul Siteului se poate face prin transfer bancar sau la livrare catre curier numai in numerar.

Transport

Livrarea catre Client/Membru/Cumparator a produselor achizitionate de la ProENERG S.A., este efectuata numai prin intermediul sistemului de curierat rapid. Pretul serviciilor de livrare se calculeaza si sunt comunicate Clientului/Membrului/Cumparatorului la momentul plasarii comenzii in functie de greutatea si volumul total al comenzii, precum si valoarea totala a bunurilor comandate. Clientul/Membrul/Cumparatorul nu poate solicita un cost inferior al transportului pe baza unor cantariri sau masurari proprii ale coletului.
Pentru colete voluminoase, ProENERG S.A. poate adauga o taxa de manipulare.
Timpul de livrare al unei comenzi este confirmat de catre operatori dupa plasarea acesteia.